BEGELEIDING

Wij zijn trots op onze begeleiding en aanpak. Daarmee brengen we jong talent verder.

OUD LEERT JONG

De rennersgroep van de wielerploeg is omvangrijk, daarbij zijn de belofte renners het meeste vertegenwoordigd. Op het internationale vlak willen we dat de ploeg en de individuele renners een goede indruk achterlaten en waar dat kan om de prijzen meerijden.  Vanuit de wielerploeg zijn wij ervan overtuigd dat met de juiste instelling en het uitgebreide programma een goede mogelijkheid biedt aan renners om zichzelf als wielrenner te ontwikkelen. Een belangrijke rol hierbij vervullen de ervaren, elite, renners. Zij kennen de sport van binnen uit. Wat wordt er van je gevraagd, wat is verstandig om te doen en wat moet je zeker laten. Een juiste houding, soms is het verschil tussen # Branie en Kapsones maar heel klein. Met het eerste kom je ver en oogst je waardering, met de tweede zal je ontdekken dat het  binnen een team niet zal werken.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit een groot aantal nationale- en Internationale wedstrijden.

Nationaal wordt de KNWU Clubcompetitie en de Topcompetitie gereden, aangevuld met een aantal UCI 1.2 en Nationale Vrije Klassiekers. Internationaal wordt er een uitgebreid programma door geheel Europa gereden.

Tijdens het seizoen, wat loopt van februari t/m oktober, wordt er zorgvuldig gekeken naar de verdeling van de koersen. Voor jonge renners is het belangrijk een juiste belasting tijdens het wielerseizoen te hebben, niet te zwaar. Wielrennen is wat dat betreft een gevaarlijke sport en het gevaar van overbelasting ligt, bij belofte renners, altijd op de loer. De technische commissie bewaakt de overbelasting en bouwt tijdens het seizoen rust momenten in voor iedere individuele renner.

KOERSEN

Voor, tijdens en na een koers spelt de ploegleider een belangrijke rol. Hij zorgt ervoor de de renners scherp een de start staan. We koersen altijd met een plan; aanvallen, plek verdedigen, mee met kopgroep, of vrij koersen zijn daar enkele voorbeelden van. De ploegleider stuurt daarin, de renners zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Na afloop van een koers wordt het verloop altijd besproken en terug gekeken naar het ” koersplan” .

Ook helpen renners elkaar tijdens de wedstrijd. Essentieel in het wielrennen is het erkennen van je mogelijkheden en onmogelijkheden. Soms betekent het dat je vollop mee kan koersen voor het podium, maar soms kan het ook inhouden dat je jezelf meer in dienst stelt van het team . Een ploeg is zo sterk als de zwakste schakel.

GROEI

De Wielerploeg Groot Amsterdam ontwikkelt zich nog iedere dag. Hierbij onderscheiden we 3 belangrijke stappen:

  1. Positionering
  2. Professionalisering
  3. Profilering

Bij proffesionalisering hoort ook een goede begeleiding van de renners. Over het algemeen hebben alle renners van WPGA een persoonlijke trainer/coach. Vanuit WPGA wordt er bewust voor gekozen iedereen daarin vrij te laten.  vanuit de ploeg worden renners wel verplicht een Pioneer vermogensmeter aan te schaffen ( 2 benen), de data die dit oplevert kan ook door de persoonlijke coach worden gebruikt.