Estivale Bretonne, eerste 2 koersdagen

Geschreven doorWPGA redactie,op augustus 7, 2022

Eerste koersdag op vrijdag 5 augustus was een pittige en vooral even wennen aan de hitte en het grillige koersverloop. Voortdurend aanvallen van groepjes renners, waardoor het tempo dan weer omhoog ging en dan weer wat rustiger werd. Voor iedereen even goed inkomen zeker ook door het glooiende parcours. Uiteindelijk een peleton in meerdere stukken en een aantal groepen op achterstand. Helaas voor Igor werd hij in deze onoverzichtelijkheid slachtoffer van materiaal pech; al vroeg in koers werd hij door een andere renner aangereden en hierdoor bleek hij een slag in zijn wiel te hebben, uiteindelijk moest hij de strijd staken. Niek kwam in een groep terecht die toch wel wat achterstand opliep en zat gevangen in dit tempo, de andere 4 renners, Bas, Tjalle, Rindert en Bram wisten de schade beperkt te houden en finishten in een grote groep op iets meer dan 3 minuten. Omdat deze groep groot was blijft er voldoende perspectief om in de komende dagen om te schuiven in het klassement. Bas sprokkelde onderweg nog wat bergpunten waardoor hij in dit klassement op de 4e plek staat. In het ploegklassement sloten we de eerste dag af als 13e.

De zaterdag gaf wat betreft de ploeg een ander beeld, was het op de vrijdag vooral meerijden en de schade beperken, nu waren er voortdurend renners mee in vluchtgroepen. We koersten attent voorin mee en alle 5 lieten zich herhaaldelijk aan het front zien. Tjalle mee in de 2e groep en Niek in de 3e, en wanneer noodzakelijk werd door de andere voorin afstoppend werk gedaan. Helaas kwam aan het eind toch weer alles bij elkaar. We eindigheden met de gehele groep in het eerste peloton op 1;10 van de winnaar. In de verschillende klassementen stapjes vooruit gemaakt en mogelijkheden op meer en beter. Algemeen; Bram 34, Bas 41, Tjalle 49, Rindert 57 en Niek 82 ( door uitslag 1e dag). Als Team in de etappe een 7e plek en algemeen opgeschoven naar een 10 plaats. In het U23 klassement : Bram 16, Bas 20, Tjalle 22, Rindert 27 en Niek 45 ( van de 74 renners). Helaas verloor Bas in het bergklassement 3 plaatsen waardoor hij nu 7e staat.

Op naar de 3e dag en kijken of we de stijgende lijn verder kunnen doorzetten. De berichten uit de koers zijn positief, Peter ten Kulve gaf aan dat de sfeer goed is en de motivatie om te koersen groot; # BRANIE.


Geschreven doorWPGA redactie,op augustus 7, 2022