Solide begin van de Road Series ( U23)

Geschreven doorWPGA redactie,op maart 4, 2019

De eerste wedstrijd in de Road Series, een competitie U23 met Belgische en Nederlandse ploegen, stond deze zondag op het programma. Voor WPGA geen nieuwe wedstrijd, de afgelopen 5 jaar reden we deze openingsklassieker in België; Brussel-Opwijk.

In een pittige koers met veel wind en een flink aantal beklimmingen en meerdere “steentjes”-stroken, kwam de ploeg uiteindelijk goed voor de dag.  Van de 149 renners aan het vertrek haalden er 73 de eindstreep. Daarbij waren 4 renners van de Wielerploeg.

Na wat eerste uitloop pogingen, waaronder een van Wessel Krul, ontstond er al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van 12 renners met een goede vertegenwoordiging van Lotto Soudal en Metec. De maximale voorsprong zou oplopen tot ongeveer anderhalve minuut. In het peloton werd flink doorgereden, mede omdat SEG-Racing de slag had gemist. Hierdoor ging de “achterdeur” wagenwijd open, en veel renners moesten hun wedstrijd staken. Helaas voor ons was Quinten de eerste, na later bleek moest hij ziek de koers verlaten. Meer naar het einde, in de eerste omloop, moest ook Stefan de grote groep laten gaan. De andere 4 renners; Oscar, Jelle, Yentle en Wessel zaten “gewoon”in het peloton en wachten eigenlijk het moment af waarop de kopgroep zou worden ingelopen. Echter, ondanks alle inspanningen van de SEP-ploeg, gebeurde dat niet. De kopgroep bleef weg en behield uiteindelijk een voorsprong van 12 seconden. David Dekker van Metec won de koers. Jelle sprintte in het peloton mee bij de eerste 10, wat hem een 21 ste plaats opleverde. Oscar en Yentle volgden op de 56 en 57 ste plaats en Wessel werd , als eerste jaars belofte, heel mooi 62 ste. De ploeg eindigde in de middenmoot, 12 e van de 24 ploegen.

Omdat de tijdsverschillen tussen de eerste 12 ploegen zeer gering zijn, biedt dit kansen voor de volgende koersen in deze competitie.


Geschreven doorWPGA redactie,op maart 4, 2019