WPGA blijft presteren

Geschreven doorWPGA redactie,op april 30, 2018

Wat een resultaten!!!
op 29 april 2018 was de wielerploeg op 2 fronten actief. De 2e koersdag in Polen bij de Carpathian Couriers Race en in Nederland de Ton Dolmans Trofee, een wedstrijd voor de topcompetitie.
In Polen laat het team een ongelovelijke prestatie zien. Er wordt volwaardig gestreden met aansprekende team van continental niveau uit Polen, Italie, Duitsland, Litouwen, Hungarije, Sloakije, Ukraine en Nederland( Delta Cycling en Destil Parkhotel). Na de 2e etappe ( ochtend) behield Joep Steinbuch nog steeds de leiderstrui en bleef WPGA 1e in het ploegenklassement. Na de middagetappe was de 2e ritoverwinning een feit, Sven Burger tekende hiervoor. In een kopgroep van 12 man was hij de sterkste. In het ploegen klassement zakten we 2 plaatsen naar een 3e plaats en in het algemeen Individueel klassement klom Sven naar een 2e plaats. Ook de andere strijders van de wielerploeg hielden allen stand. Geen uitvallers en 4 renners bij de eerste 30 in algemeen klassement; Joep Steinbuch ( 13), Teun Mouris ( 36) en Thimo Kroeze ( 38). Ter volmaking van het Quintet, Jobbe Krijnsen gewoon op een 62ste plaats, als 1e jaars belofte een puike prestatie. Na de witte trui van Joep als leider in de eerste 2 etappes, nu de zwarte trui voor Sven als punten koning. Op naar de maandag, door problemen met het parcours heft de organisatie besloten deze etappe te vervangen voor een individuele tijdrit.

Naast de succesen uit Polen werkten 8 andere renners van de Wielerploeg toch ook een degelijke koers in Nederland af.
De wedstrijd verliep misschien niet geheel naar wens, echter het resultaat was heel behoorlijk. Jelmer Asjes pakte belangrijke punten en Koos Jeroen, Yentle en Jorgos zorgden voor de juiste aanvulling. Hierdoor verstevigde WPGA de 3e clubteam in de tussenstand voor de teams.


Geschreven doorWPGA redactie,op april 30, 2018